De ce copiii ar trebui sa invete limba engleza

Copiii si nu numai, ar trebui sa invete o a doua limba straina. Engleza este, desigur, cea mai la indemana dintre toate. Este lingua franca a lumii, care creste oportunitatile de comunicare si deschide usi catre multe beneficii al bilingvismului. De exemplu, la ILSC sunt disponibile cursuri engleza Bucuresti pentru cei mici, dar si pentru adulti, la perturi exceptionale, folosindu-se un sistem aparte de predare. Dar de ce ar trebui cei mici sa invete o limba straina?

In primul rand este ceva benefic pentru viiotrul lor pentru ca vor avea oportunitatea sa vorbeasca aproape cu oricine in orice parte a globului se vor duce. Cei care invata limba engleza si orice alta limba straina, inca de cand sunt copii, vor avea beneficii intreaga viata. Fie ca va fi vorba de prietenii, de oportunitati in cariera, de calatorii palpitante, copilul tau va avea lumea la picioare.

Studiile au aratat ca oamenii care sunt bilingvi, sunt mai buni atunci cand vine vorba de indeplinirea anumitor task-uri si se pot concentra mult mai usor fata de cei care nu vorbesc decat o singura limba. S-au facut experimente, scanandu-se creierul unei persoane bilingve si s-a observat ca aceasta prezenta mai multa materie cenusie in regiunile in care cerebelul era implicat in functii executive. Specialistii au numit studierea si vorbirea unei limbi straine drept “gimnastica mintii”. Beneficiile apar inca din primii ani de viata si se pare ca bebelusii expusi unui mediu bilingv se vor dezvolta diferit fata de restul copiilor. Cu cat sunt mai mici, cu atat este mai bine sa ne expunem copiii la multiple limbi straine.

Mai tarziu, in scoala, s-a demonstrat faptul ca elevii care vorbesc cel putin inca o limba straina au rezultate mult mai bune la invatatura si note mai mari la testari si examene. Asadar, incurajeaza-ti copilul sa studieze o limba straina oricand si la orice varsta. Rezultatele nu vor inceta sa apara.

Desi pare greu de crezut, copiii care invata o limba straina, vor avea rezultate mai bune chiar si cu propria limba. Cu totii stim ca limba romana este destul de dificila. Cel putin atunci cand cei mici incep sa descopere regulile de gramatica, totul devine si mai greu. Insa, studiind o a doua limba straina, le va fi de ajutor in procesul invatarii corecte a limbii materne.

Un copil va invata mult mai usor. Se stie ca mintea celor mici este precum un buret care absoarbe orice fel de informatie. Aceasta este perioada critica, in sensul bun, pentru invatare. Cu cat vor inainta in varsta, cu atat aceasta capacitate o sa scada. Desigur, nu este imposibil sa invete, doar ca interesul si capacitaile sunt mai scazute.

Acestea sunt doar cateva motive pentru care cei mici ar trebui sa invete o limba straina. Revenind la limba engleza, incurajaza-I sa o studieze pentru ca este cea mai buna investitie pentru viitorul sau. ILSC ii va oferi tot sprijinul de care au nevoie pentru a avea o educatie de calitate, cu o metodologie moderna si profesori bine pregatiti, dupa cele mai inalte standarde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *