TIME TO BLOOM, expoziție colectivă la Galeria de Artă Senso Bucureşti

Marți, 5 martie, a avut loc vernisajul expoziţiei colective „TIME TO BLOOM” găzduită de noul spațiu al Galeriei Senso din Calea Victoriei nr. 12C (colț cu Lipscani), etaj 1.

Evenimentul a fost susținut de Fildas Art şi Catena, prin Programul Catena pentru Artă. La eveniment au fost prezenți bloggeri, dar și oameni din showbizul autohton. Doina Păuleanu, doctor în Istoria Artei, critic de artă și director al Muzeului de Artă Constanța a oferit mai multe detalii despre exponate și expoziție.

Galeria de Artă Senso găzduiește operele unor artişti importanţi, precum Dan Băncilă, Dumitru Radu, Mihai Țopescu, Daniela Făiniș, Raluca Buzura, Alina Băncilă și Maria Filipescu.

Galeria Senso încearcă să sensibilizeze societatea românească în raport cu actul artistic, să-i propună, în flux neabătut, repere necunoscute, recunoscute sau pe cale de afirmare, să sporească vizibilitatea discursurilor artistice, să medieze noi căi de comunicare, să devină loc de consacrare şi reper de neocolit în câmpul artei contemporane româneşti.  Proiect în evoluţie, dedicat conceptelor, ideilor şi modalităţilor de reprezentare ale actualităţilor artistice, cu grad înalt de relevanţă sau doar cu aspect explorator, activitatea galeriei propune vizitatorilor săi sensuri complexe de alcătuire şi lectură a imaginii, pentru a fi, în continuare, dar cu altă vizibilitate, o platformă de neocolit între public şi arta contemporană” – Dr. Doina Păuleanu, critic de artă.

Operele de artă surprind frumusețea în cele mai complexe forme și idei, delectând şi cucerind ochii privitorului, mai ales în această perioadă în care toate gândurile noastre merg către frumos.

În spaţiile reorganizate pentru a alcătui un ambient modern și atractiv, Fundația Fildas Art își propune, prin programul Catena pentru Artă, stimularea calității, creativității, originalității, noutății, relevanţei estetice; vor fi expuse și oferite spre achiziționare lucrări ale artiștilor consacrați, dar și a celor tineri, indiferent de domeniul artelor vizuale în care activează; reprezentanții galeriei vor fi implicați, ca și până acum, în afirmarea artei recente și vor încerca să contribuie la impunerea valorilor, la stimularea colecţionismului, la sporirea dinamismului pieţei de artă din capitală. Cu noul sediu situat într-o zonă de maxim interes şi vizibilitate urbană, pe care dorește să le diversifice prin oferta sa culturală, Galeria de Artă Senso este un spaţiu privat destinat prezentării, experimentului, confruntării, discursului teoretic, stimulării şi promovării artei contemporane” – a spus criticul de artă Doina Păuleanu.

Acesta este primul eveniment al anului ce marchează inaugurarea noului sediu al Galeriei de Artă Senso, după ce, anul trecut, în spațiul din bulevardul Unirii au fost găzduite expoziția „Bijuterie contemporană”, expoziţiile personale de pictură „Pictograme II” – Dan Constantinescu și de sculptură „Căutătorii de lumină” – Ion Iancuț, „Creaturi acvatice” – Ileana Dana Marinescu, „De Rerum Natura” – Daniela Făiniș, lansarea albumului Tonitza, ediţia a doua, semnat de dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă. Tot Galeria Senso București a prezentat la Five Plus Art Gallery Viena, Austria expoziţia personală #fast food a Anei Ştefania Andronic (BUZU).

Galeria SENSO va continua să impună, drept condiție de selecție și promovare, calitatea şi autenticitatea expresiei artistice; de aici rezultă rostul ei prospectiv, dar şi calitatea formativă, ştiut fiind că în înțelegerea și acceptarea artei actuale sunt necesare acomodarea, informarea, iniţierea, empatia, lipsa prejudecăţilor, absenţa oricărei forme de radicalism doctrinar”.

Expoziția va rămâne deschisă în perioada 5 martie – 5 aprilie 2019.

Programul de vizitare a Galeriei Senso: luni – duminică: orele 12.00 – 20.00.

 „Aducem arta mai aproape de tine – este deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2019, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor”Galeria de Artă Senso, București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *