Noua generatie de centrale termice in condensare

Cei care cauta centrale termice pe gaz in magazine au observat poate ca cei mai multi comercianti mai au disponibile „la raft” doar centrale termice in condensare. Conform legislatiei romanesti, aflata in coordonare cu cea europeana, tara noastra nu mai poate importa decat centrale termice de noua generatie, care utilizeaza tehnologia in condensare. Pe scurt, este vorba de mai multa eficienta energetica. Acest lucru inseamna mai putina energie electrica ce va fi consumata (deci economii la factura de curent electric) si implicit protejarea mediului inconjurator.

Partea cea mai buna este ca noua generatie de centrale termice in condensare este disponibila in magazine la preturi tot mai prietenoase. Dupa ce aceste produse au devenit standard, evident ca volumele au crescut si preturile au inceput sa mai scada. Este exact asa cum s-a intamplat in domeniul aparatelor de aer conditionat, dupa ce tehnologia inverter a devenit obligatorie.

In prezent, exista mai ales online comercianti care ofera si centrale termice clasice (fabricate in tara noastra), insa recomandarea specialistilor este aceea de a alege centrale termice in condensare, mai ales acum, cand diferenta de cost este atat de mica intre cele doua categorii. In plus, produsele in condensare vin cu fel de fel de avantaje, materiale de calitate mai ridicata, functii prietenoase si design tot mai placut.

Centralele termice pe gaz in condensatie sunt preferate de cei mai multi romani, dar exista si centrale termice electrice. In functie de context (si mai ales daca nu exista acces la reteaua de gaz), centralele termice electrice pot fi o varianta foarte buna. Trebuie spus ca noile generatii de centrale de acest tip sunt de asemenea mult mai economice decat cele anterioare.

Sa comanzi online o centrala termica poate fi o idee excelenta, caci compari preturi si te informezi in amanunt despre toate detaliile. Atentie, cand comanzi de pe internet o centrala termica, alege doar comercianti specializati, de incredere, si acorda atentie metodelor de plata si costului de transport (poate exista o taxa mai mare, caci centralele termice sunt obiecte grele).

Nu uita ca, dincolo de centrala in sine, ai nevoie si de piese pentru instalarea acesteia, piese care au de asemenea un cost destul de insemnat, ce va fi adaugat suplimentar. Este important sa alegi piese de cea mai buna calitate, pentru rezistenta pe termen lung, dincolo de respectarea rigorilor legislative. Cumparand centrala dintr-un magazin specializat (online sau offline), ai posibilitatea sa comanzi si piesele in acelasi timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *