Momentul ideal pentru a cumpara un aparat de aer conditionat

Alegerea unui aparat de aer conditionat nu presupune numai alegerea modelului de produs si a comerciantului de unde se face achizitia, ci si alegerea momentului in care se cumpara aparatul. De obicei, aparatele de aer conditionat sunt cumparate atunci cand este nevoie in mod concret de acestea, adica in sezonul cald. Cele mai mari vanzari sunt consemnate in perioadele de canicula, cand nevoia de racorire este maxima.

Care este momentul ideal pentru a cumpara aparatul de aer conditionat de la o marca de top? Cel mai probabil, in „extra-sezon”, adica in perioada mai rece din an. Companiile care instaleaza aparate de aer conditionat au foarte putine solicitari si astfel montajul se poate realiza rapid, cam oricand doreste clientul. In contrast, vara, montajul se poate face chiar si la peste o saptamana de la achizitie, iar firmele sunt foarte aglomerate si programeaza totul foarte fix. Pentru a fi evitata vremea extrema, se poate planifica achizitia si instalarea la inceput de primavara – probabil momentul cel mai potrivit.

Dincolo de lipsa aglomeratiei, mai poate exista si avantaj legat de pret: magazinele cauta sa „forteze” achizitiile si ofera preturi foarte mici in unele momente, in campanii promotionale. Preturi mici pot exista insa si vara, in momentele in care magazinele se bazeaza pe volum si isi permit o marja mai redusa. Asadar, ideal este sa fie analizate cu atentie preturile, in orice moment, pentru a gasi „fereastra” cea mai buna.

Aparatul de aer conditionat se poate cumpara din magazine electroIT si hipermarketuri, dar cel mai bine este sa fie achizitionat online. Magazinele de pe internet au o gama mai larga de produse, iar clientii pot fi mai bine informati cu privire la caracteristicile tehnice. In plus, online se pot citi recenzii ale altor clienti, precum si sfaturi de cumparare.

Cel mai bine este sa „pandesti” online o campanie „fulger” de reduceri de preturi. In afara de Black Friday, celelalte campanii nu sunt anuntate din timp. Astfel, in orice moment pot aparea oportunitati pentru achizitii cu preturi foarte mici. Unele magazine online lanseaza campanii de week-end, campanii de o zi, campanii de o noapte sau chiar campanii limitate la cateva ore. Cine este atent si decide rapid poate sa profite de preturi minime inclusiv la aparate de aer conditionat, mai ales daca isi doreste produse performante, de obicei incadrate la o categorie superioara de pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *