Cum alegi o companie de servicii SEO

SEO, termenul care inseamna optimizare a unui website pentru a fi mai usor de gasit in motoarele de cautare gen Google, Yahoo, Bing, Yandex etc., este alaturat in general afacerilor strict legate de mediul online – magazine online, site-uri care obtin venituri din publicitate etc. Realitatea este ca orice website are nevoie de SEO, in contextul in care chiar si pentru vanzarile offline de produse si servicii, tot mai multe persoane se informeaza din mediul online.

A devenit astazi la indemana sa cauti pe smartphone un service auto, o firma de catering, un restaurant, o firma care asigura instalarea de centrale termice, o spalatorie de covoare, o clinica medicala etc. Asadar, adesea vorbim de servicii offline, unde „click-ul” se produce insa tot online – transformarea unui „internaut” oarecare intr-un vizitator si implicit intr-un potential client.

Cine are nevoie de servicii SEO? Oricine a considerat ca are nevoie de un website. Mergand mai departe, se poate spune ca orice business are nevoie de un website si de servicii SEO. In unele cazuri, firmele din domeniu ofera atat servicii de webdesign si programare, cat si SEO. Atentie insa, nu toate companiile care promit ca ofera „si seo” sunt cu adevarat specializate in acest domeniu.

Cum alegi o companie SEO? Informandu-te online, desigur. Asadar, si companiile seo au nevoie de… seo. O companie cu prezenta online puternica iti poate oferi din start indici ca… stie ce face. Cauti online si gasesti numeroase articole despre companie, pozitive desigur? Atunci este un semn bun. Nu alege companii no-name, chiar daca acestea iti promit „miracole” si preturi extrem de mici.

Cand cauti servicii seo – inseo.ro este unul dintre brandurile de care probabil vei citi pe internet. Pe website-ul lor gasesti o oferta generala, cu pachete seo (de la 40 euro / luna), insa cel mai bine este sa intri in contact si sa soliciti o oferta dedicata. Daca ai indoieli, poti discuta cu mai multe firme de specialitate, pentru a observa diferentele intre oferte si mai ales in ceea ce priveste abordarea. Asigura-te insa ca vei primi servicii de calitate, nu doar prezentari frumos realizate! Ideal este sa testezi serviciile o perioada de 3-6 luni, sa vezi daca merita continuarea pe acelasi drum, cu respectivul partener ales.

Cei care studiaza oferta inseo.ro vor gasi pe acelasi website si unele informatii interesante de analizat, practic niste resurse gratuite pentru cei neinitiati. Ce trebuie facut pentru a redresa un website dupa o penalizare Google, cat de mult conteaza evitarea continutului duplicat in strategia SEO, ce inseamna URL dinamic si URL static si care este legatura cu SEO – iata doar cateva dintre articolele ce pot fi citite pe website-ul mai sus amintit.

Inca un element important in alegerea unei firme SEO: solicita informatii despre alti clienti ai companiei, studii de caz, reusite – in limita informatiilor care pot fi facute publice, caci relatia unei firme SEO cu clientii sai are, intr-o anumita masura, caracter confidential.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *