Cum sa cumperi frigider, masina de spalat, aragaz sau incorporabile la cele mai bune preturi

Daca vrei sa cumperi un frigider, o masina de spalat, un aragaz sau un produs incorporabil si sa ai parte de un super-deal, in primul rand este recomandat sa nu te grabesti. De preferat ar fi sa analizezi bine piata (mai ales online, dar si offline) si sa gasesti cateva modele pe care le-ai prefera.

Daca este un singur model, atunci este mai greu sa-l gasesti la un super pret, insa daca ai macar 2-3 optiuni, sansa ca unul din ele sa intre in curand intr-o promotie este foarte mare. Unele marci foarte populare – Arctic, Beko, Indesit, Whirlpool, Electrolux – sunt mai mereu in campanii promotionale, deci nu ar fi rau sa alegi un produs propus de acestea.

Pentru electrocasnice, urmareste principalele magazine online – emag, Altex, Flanco, Media Galaxy. Poti eventual sa verifici si pe site-urile comparatoare de preturi (compari.ro, price.ro), insa ai grija ca unele magazine „no-name” pot sa iti provoace experiente neplacute cu disponibilitatea produselor, livrarea, eventualul retur etc. Mult mai bine este sa alegi electrocasnice din magazinele mari, unde ai parte de servicii mai bune. Inclusiv de retur fara griji (in cazul emag).

Magazinele mentionate mai sus lanseaza adesea campanii promotionale, precum cele de tip Black Friday. Cel putin o data pe luna, ai parte de o mega-campanie la macar unul dintre magazinele de mai sus. Cel mai probabil, vei observa mai multe campanii. Vei gasi astfel produse ieftine, pe care le poti comanda in cele mai bune conditii, platind chiar cu cardul in rate fara dobanda.

Pont AlegeBine.com: Alege un produs mai scump intr-o mega oferta in dauna unor produse low-cost care sunt permanent ieftine.

Nu uita de hipermarketuri, daca locuiesti intr-un oras mare. Carrefour si Cora selecteaza produse la preturi foarte bune. Este adevarat ca ofera mai putina varietate, insa produsele pe care le includ in oferte constituie adesea super-deal-uri. Acestia cumpara loturi mari de produse si, evident, isi permit sa ofere un mare discount, princombina arctic ank305 plus pliant cora volumul generat. Auchan si real comercializeaza de asemenea electrocasnice, poti incerca si acolo, insa in general Carrefour si Cora propun cele mai bune promotii. In cazul Cora, se ofera in general nu doar un pret mic, ci si un Tichet Cora (bani inapoi, cu cardul Cora, pe care ii poti folosi pentru a cumpara orice altceva din magazin, inclusiv mancare – desi tichetul este aproape ca si banii cash).

Puteti analiza exemplul din imaginea alaturata – aceasta combina frigorifica Arctic ANK305+ este disponibila la Cora, doar 2 saptamani, la pretul de 999,99 lei si se acorda si tichetul de 199,99 lei (care poate fi utilizat in urmatoarele 3 saptamani pentru orice cumparaturi – exceptii normale gen tigari, alcool, servicii, lapte praf formula pentru bebelusi). Rezulta un pret real de aproximativ 800 lei, cel mai bun pret din piata. Produsul este in alte magazine la preturi de 1000 – 1200 lei, iar in promotii scade pana la un minim de 899 lei (pret gen Black Friday).

Daca planifici cumpararea de frigider, masina de spalat, aragaz, plita sau cuptor electric si ai macar 2-3 saptamani la dispozitie (ideal 1-2 luni), sigur vei gasi niste oferte care iti vor fi 100% pe plac si te vor ajuta sa economisesti bani. Daca vei cumpara mai multe electrocasnice, economiile ajung la multe sute de lei. Sau chiar mai mult, daca optezi pentru produsele de pe segmentul lux (unde si reducerile sunt foarte mari).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *