Liftingul facial – posibile complicații și indicații

Când soluțiile la care ai putea să apelezi sunt nenumărate și nu știi de unde exact să alegi, cum să alegi și care ar putea fi cele mai eficiente și prielnice variante, există doar o singură soluție. Întreabă-i pe cei ce știu! Solicită informații care să te lămurească în privința neclarităților și incertitudinilor pe care le ai. Alege să te documentezi și să experimentezi, mai apoi, exact ceea ce ți s-ar potrivi. Această metodă nu funcționează doar în anumite situații, ci ea se aplică chiar și atunci când vine vorba despre frumusețe.

Dacă la o vârstă mai fragedă cereai sfaturi cu referire la produsele cosmetice la care ai putea apela pentru diminuarea imperfecțiunilor sau, pur și simplu, pentru înfrumusețarea feței, acum, la o vârstă în care bătrânețea pândește de după colț, ar trebui să faci același lucru, căci, pe lângă frumusețe, mai adăugăm și informarea care este extrem de importantă. Tocmai din acest motiv, ți-aș recomanda să nu îți mai faci griji în privința posibilităților existente. Lasă-te pe mâna specialiștilor care stiu totul despre lifting facial.

Liftingul facial va fi o soluție eficientă, o soluție oportună, care trage cu ochiul foarte multora dintre noi. Datorită frecventității realizării acestei intervenții, dar și a lejerității cu care această procedură este realizată, ne-am gândit să îți punem la dispoziție o serie de posibile inconveniențe și indicații care să te lămurească cu privire la anumite incertitudini sau neclarități.

Astfel, fiind o intervenție chirurgicală de mare delicatețe, liftingul facial necesită cunoștințe bogate și temeinice ale anatomiei feței și datorită acestui aspect, se recomandă efectuarea acestei intervenții de către un medic chirurg plastician cu experiență vastă în domeniu.

În ceea ce privesc complicațiile, excluzându-le pe cele deja pe cele posibile în cazul oricărei intervenții, aici se mai pune și problema necrozelor tegumentare sau problema leziunilor ramului motor al nervului facial cu deficit estetic și funcțional.

Înainte de realizarea acestei operații este necesar, de asemenea, să se cunoască anumite aspecte, de care pacientul ar trebui să se ferească și pe care ar trebui să le ia în considerare cu foarte mare atenție. Vorbim aici, așadar, despre faptul că nu este recomandat ca pacientul să mănânce sau să bea ceva în noaptea dinaintea efectuării procedurii chirurgicale. Un alt aspect important îl avertizează pe pacient că înainte de operație, cu două săptămâni, trebuie întrerupt consumul de aspirină sau de alte medicamente ce pot influența cuagularea sângelui . Ca și în acest caz, în cazul consumului de anticoncepționale, se recomandă ca acestea să nu mai fie administrate cu cel puțin o lună înainte de intervenția în sine.

Nu uitați să informați și medicul chirurg în cazul în care aveți probleme medicale, precum tensiune, afecțiuni vasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente și ca un ultimul aspect se adaugă și o condiție cu privire la expunerea la soare sau solar, respectiv ținerea unei diete.
Respectate toate aceste indicații, rata de succes a intervenției chirurgicale crește și, în acest fel, medicina din România se va bucura de încă un pacient mulțumit de prestația medicului la care a apelat, dar și înpăcat cu decia pe care a ales să o concretizeze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *