Cum sa alegi bine storcatorul de fructe pentru acasa

Indiferent de anotimp, in prezent avem mereu la indemana, in supermarketuri si hipermarketuri, fructe si legume aproape de toate felurile. Dincolo de cele cu un caracter puternic sezonier, in principiu cam orice poate fi gasit aproape oricand pe piata, de catre orice consumator, cu un efort financiar mai mult sau mai putin consistent. Pana si capsunele, strugurii, pepenii sau nectarinele au inceput sa devina fructe disponibile pe tot parcursul anului, chiar daca in anumite momente preturile sunt ceva mai ridicate.

Pentru o viata sanatoasa, se recomanda sucurile de fructe (si legume) realizate acasa, consumate rapid. Astfel, cantitatea de vitamine este maxima. Pentru ca procesul de „fabricare” a sucului sa fie simplu si eficient, este nevoie de un storcator de fructe de buna calitate. Disponibile in categoria de electrocasnice mici, aceste produse sunt tot mai populare si in locuintele din tara noastra.

In alegerea unui anumit storcator de fructe, un important element este mecanismul de stoarcere. Din acest punct de vedere, exista practic patru tipuri de storcatoare de fructe, conform website-ului Recomandari-specialisti.ro: storcator de fructe centrifugal, storcator de fructe mecanic, storcator de fructe cu ax canelat si storcator de citrice.

Storcatorul de fructe mecanic sau manual poate fi considerat unul traditional. Stoarcerea implica mai mult timp si efort, insa se poate spune ca este cea mai sanatoasa actiune, conform principiilor de alimentatie raw-vegan.

Storcatorul pentru citrice este simplu de utilizat, ideal pentru portocale, lamai sau grapefruit. „Procesul de stoarcere necesita taierea fructului in doua jumatati si exercitarea unei forte minime pentru stoarcerea acestora in zona corespunzatoare a storcatorului. De asemenea, pretul lor este unul destul de mic, fiind des intalnite in bucatariile noastre”, se mentioneaza pe website-ul mai sus citat, unde sunt prezentate toate tipurile de storcatoare de fructe.

Alte elemente de care trebuie sa tinem cont in alegerea unui storcator de fructe:

– functionare eficienta, capacitate de a stoarce foarte bine fructele, chiar si pe cele mai dure;

– capacitatea recipientului pentru suc;

– functii speciale (maruntire, taiere, realizare paste ideale pentru prajituri sau alte preparate sanatoase);

– mod de utilizare

– brand

– garantie

– raport calitate – pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *