Cercetatorii americani au descoperit dieta longevitatii. Pentru a trai mai mult, opteaza pentru ciocolata neagra si leguminoase, dar lasa deoparte zaharul si carnea rosie.
-
Avocado
Bun pentru inima, un antiinflamator natural si potential anticancer… Avocado pare sa fie un aliment miraculos pentru sanatatea noastra. Bogat in „grasimi bune” si fibre, avocado ajuta la combaterea colesterolului rau si este un excelent inhibitor al apetitului in timpul dietelor.
-
Lintea
Sursa de proteine naturale si fier, lintea este bogata in antioxidanti care lupta eficient impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea celulelor. De asemenea, ele previn bolile neurodegenerative si cardiovasculare, precum si anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon.
-
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra este bogata in polifenoli, antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si a imbatranirii celulelor. De asemenea, reduce stresul oxidativ si scade riscul de cancer si de boli cardiovasculare. Datorita continutului sau de magneziu, ciocolata neagra ar combate, de asemenea, depresia. O mica placere care este un adevarat aliat al longevitatii.
-
Semintele de chia
Bogate in omega-3, semintele de chia combat tulburarile cognitive. De asemenea, se considera ca consumul de seminte de chia ajuta la combaterea bolilor cardiovasculare precum diabetul, hipercolesterolemia si hipertensiunea. De asemenea, ele furnizeaza o doza sanatoasa de proteine vegetale.
-
Nuca de cocos
Nuca de cocos este un fruct care este la fel de potrivit pentru diabetici ca si pentru persoanele cu colesterol ridicat. Datorita indicelui sau glicemic scazut, previne varfurile glicemice. Iar acizii sai grasi saturati reduc nivelul colesterolului. De asemenea, se considera ca protejeaza impotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon.
In afara de anumite alimente, cercetatorii recomanda practicarea zilnica a postului intermitent, adica luarea tuturor meselor pe o perioada de 11-12 ore. De asemenea, ei sfatuiesc persoanele cu risc crescut de imbolnavire sa posteasca timp de cinci zile la fiecare trei-patru luni. „Am explorat legatura dintre nutrienti, post, gene si longevitate la speciile cu viata scurta si am legat aceste legaturi de studii clinice si epidemiologice la primate si oameni – inclusiv la centenari”, a declarat Valter Longo, autorul principal al studiului.
Potrivit autorului principal al studiului, „aceasta dieta nu este o restrictie alimentara menita exclusiv sa determine scaderea in greutate”. De fapt, adoptarea acesteia ar contribui si la „evitarea morbiditatii si mentinerea sanatatii pana la o varsta inaintata”.
Pe scurt: Multe leguminoase, cereale integrale si legume; putin peste; fara carne rosie sau mezeluri si putina carne alba; putine zaharuri si cereale rafinate; niveluri bune de nuci si ulei de masline si ciocolata neagra.