Manualele scolare si nu numai reprezinta cartile de temelie ale educatiei. Fie ca vorbim despre educatia facuta in scoli, sau autoeducatie, manualele sunt carti special concepute pentru a ne invata si a ne indruma in domeniul sau specialitatea pe care dorim sa o urmam. Librariile de facto, cat si online, ofera copiilor dar si adultilor manuale diversificate, publicate de mai multe edituri. Printre cele mai apreciate sunt manualele de la Editura Sigma. Sigma este pe piata din Romania inca din anul 1990 si a aparut ca o editura centrata strict pe manualele de matematica. Acum exista manuale editura Sigma din foarte multe domenii, realizate impecabil si acceptate de Minister. Pentru cei care doresc sa vada ce carti sunt disponibile, pot intra pe site-ul Librariei Delfin si acolo vor vedea noutatile si nu numai de la Editura Sigma educational.
Sunt recunoscute manualele de Limba Romana clasa a XII-a, auxiliarul de limba Germana clasa a VI-a sau manualul de Biologie pentru clasa a V-a. Desi multi dintre noi cred ca manualele sunt ceva relativ nou, trebuie sa stiti ca acestea dateaza inca de pe vremea Grecilor Antici, desi erau scrise pe pergamente. Insa, odatat cu inventia tiparnitei de catre Johannes Gutenberg, au aparut si primele manuale, fiind insusi inventatorul primul care a tiparit un manual de gramatica latina, denumit Ars Minor.
Revenind la Editura Sigma, manualele, cum spuneam, sunt realizate in asa fel incat sa intruneasca cerintele academice ale celor care doresc sa isi insuseasca anumite informatii. Aminteam mai devreme despre manualele de Limba Romana sau Biologie.
Manualul de Limba Romana pentru clasa a XII-a este foarte apreciat si, tinand cont ca vorbim despre un an terminal, acesta joaca un rol fundamental, venind in sprijinul elevilor din aceasta clasa. Manualul a fost pus la punct de Nicolae Manolescu (coord.), autori Nicolae Manolescu (coord.), George Ardeleanu, Matei Cerkez, Dumitrita Stoica, Ioana Triculescu.
In clasa a XII-a, rostul studiului este de a explora de ce, in cursul istoriei ei, literatura a avut parte de interpretari multiple, unele chiar contradictorii. Mai simplu spus, de a-i face pe elevi sa inteleaga ca o opera nu e citita de toti la fel nici in prezent nici in diferitele epoci. Explicatiile sunt oferite sub forma de intrebari. Intentia autorilor a fost de a oferi elevilor un instrument de lucru, o suma de interogatii care sa le provoace inteligenta si imaginatia.
Desigur, pe langa manualele scolare, mai exista si alte lucrari precum Istorie, sinteze si teste pentru examenul de admitere la Academia de Politie, SNSPA, Facultatea de Arhivistica 2009 – Elena Ionesscu, Dan Zimbrean, Vasile Ionescu. Este o lucrare ce se adreseaza elevilor din ciclul liceal care doresc sa sustina examenul de admitere la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, SNSPA sau Facultatea de Arhivistica, la disciplina Istorie. Lucrarea are doua parti: – in prima parte, sub forma unor tabele sintetice, sunt prezentate izvoarele istorice, principalele fapte si evenimente, in ordinea lor cronologica si cu explicatiile esentiale privind continutul si semnificatia lor (23 de teme care respecta programele de examen); – in cea de-a doua parte sunt prezentate, pe capitolele din programa de examen, zece teste grila si cinci teste de recapitulare finala.
Acestea sunt doar doua dintre manualele oferite de Sigma. Pentru mai multe manuale de top, puteti accesa librariadelfin.ro!