Suc de mere Fangaro Natural 0,33l – Produs sub lupa AlegeBine.com

Distribuie prietenilor tai!

In cadrul rubricii speciale „Produs sub lupa AlegeBine.com”, prezentam cat mai multe date relevante despre produse disponibile in magazinele din Romania – branduri comerciale sau branduri private ale retailerilor. Ne exprimam de asemenea parerile sincere cu privire la produsul supus analizei, facand recomandari de consum sau sfaturi de a evita respectivul produs. Atentie, aceasta rubrica nu este publicitara, contine informatii reale (asa cum pot fi ele obtinute, de pe etichete si eventual din alte surse) supuse analizei noastre – care poate fi una subiectiva. Orice consumator decide daca va consuma sau nu respectivul produs.

Produs sub lupa AlegeBine.com: suc de mere Fangaro Natural 0,33l

suc fangaro naturalNota: Produsul este disponibil in diverse mici magazine online si offline, inclusiv in locatii HoReCa. Nu este un produs cu o larga distributie, insa este un produs romanesc demn de analizat. Dincolo de brandul specific, aceasta prezentare poate fi una generala a sucului de mere direct stors.

Magazinul din care a fost ales: magazinul online al producatorului (www.fangaro.ro)
Brand produs: Fangaro Natural
Tip brand: Brand comercial

Producator: Lorelu Serv SRL (comuna Garoafa, judetul Vrancea)
Produs in: Romania

Detalii produs: suc de mere 100%, obtinut prin presarea merelor (stoarcere directa, fara a trece prin faza de concentrat); ambalaj de sticla nereturnabila 0,33 l;

Ingrediente: suc de mere pasteurizat la 82 de grade Celsius (temperatura mica fata de pasteurizarea clasica, la temperatura inalta);

suc de mere eticheta

Conform Fangaro.ro, merele sunt atent selectionate, apoi sunt spalate si puse in masina de tocat. O hidropresa realizeaza simultan stoarcerea si filtrarea. Sucul este apoi pasteurizat pentru a putea rezista 12 luni in conditii perfecte, fara a fi nevoie de orice conservant.

Vezi si:  Alege aceste alimente pentru a trai mai mult

Produsul nu contine aditivi, apa, adaos de zahar sau indulcitori. Interesant este ca Fangaro Natural este realizat din mere din livada proprie a producatorului (foto livada in perioada de inflorire:)

meri infloriti livara fangaro

Produsul este disponibil si in ambalaje economice, bag-in-box, de 3l, 5l si 10l (cutii cu robinet incorporat).

Informatii nutritionale (/100ml): 51 kcal, <0,2g proteine, <0,01g lipide, <13,5g glucide, <0,1g fibre.

Concluzii AlegeBine.com: Produsul poate fi considerat natural 100%, fiind cea mai naturala forma de suc care se poate comercializa in magazine (exceptand sucul proaspat stors, cu valabilitate exprimata in ore). In principiu, in afara de fresh-ul preparat pe loc si de fructele consumate in stare proaspata, ar fi o varianta excelenta. Un documentar TV de productie germana a analizat recent provenienta sucurilor de fructe in comparatie cu provenienta fructelor in sine si a ajuns la o concluzie (aparenta) destul de neasteptata: din anumite puncte de vedere, sucul este de preferat fructelor proaspete disponibile in marile magazine, caci acestea din urma sunt mult mai intens tratate pentru a fi „frumoase”, „perfecte”, ceea ce nu conteaza in cazul fructelor pentru suc. Mai exista si solutia ideala – fructele bio / eco (certificate sau obtinute din livezi ale unor producatori foarte mici). Atunci cand aceasta nu este posibila sau nu este preferata, sucul de mere 100% este alegerea buna.

Bine de stiut: nu se recomanda consum intens de suc de fructe / fructe, ci un consum rezonabil, zi de zi. Ca multe alte elemente, excesul de fructe poate fi nesanatos (din cauza consumului mare de glucide). Desigur, consumul de fructe este preferat consumului de dulciuri (cu zahar sau indulcitori). Consumul de legume trebuie sa fie mereu mai mare decat cel de fructe.

Vezi si:  Alege cu atentie metodele pentru slabit

ATENTIE: Cele mai multe sucuri disponibile in magazine sunt realizate din concentrat (rezulta continut redus de vitamine naturale; in plus, apa care este folosita pentru reconstituire nu are neaparat calitatile apei naturale din fructe) sau, si mai rau, contin zahar, conservanti, coloranti, aditivi…

Calificativ acordat de AlegeBine.com: Foarte Bine

Produs recomandat de AlegeBine.com: DA, in cadrul unei diete echilibrate

Produs recomandat de AlegeBine.com pentru alimentatia copiilor: DA, in cadrul unei diete echilibrate

* Calificativul si recomandarile sunt subiective si reprezinta parerea echipei AlegeBine.com. Dincolo de informatiile certe, toate sfaturile si concluziile pot fi subiective, desi promisiunea noastra este de a incerca sa fim cat mai obiectivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *