Dr. Nawaf Salameh: “Alexandrion Group este reprezentat ȋn spaţiul public exclusiv de către mine sau de către persoanele desemnate de mine”

Dr. Nawaf Salameh, Președintele Fondator al Grupului Alexandrion, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vin spumant din România, a declarat că Alexandrion Group este reprezentat ȋn spaţiul public exclusiv de către președintele său fondator sau de către persoanele mandatate de către acesta. Dr. Salameh a punctat faptul că, pentru strategia de business globală a Grupului, este esenţial ca mesajele să fie transmise direct către public, prin intermediul persoanelor care deţin funcţii cheie ȋn structura de management, pentru a evita distorsionarea sau perceperea greșită a acestora de către public, diminuând, astfel, potenţialul impact negativ asupra poziţionării și imaginii Grupului.

Alexandrion Group este ȋntr-un proces de expansiune agresivă. Îmi doresc să ajungem să fim prezenţi ȋn toate cele 248 de ţări de pe glob, ȋn cel mai scurt timp și sunt sigur că acest lucru se va ȋntampla mai devreme sau mai târziu. În acest context, ȋn care miza este foarte mare, iar amprenta noastră globală devine din ce ȋn ce mai puternică, este esenţial ca atât eu, din rolul meu de lider, cât și persoane pe care eu le desemnez, din structura family office sau din top management, sa comunice direct cu publicul, pentru a nu permite propagarea de informaţii eronate la nivel internaţional, care ne-ar putea afecta credibilitatea și reputaţia dacă nu sunt comunicate corespunzător.

Înţeleg rolul asociaţiilor de business și respect munca pe care acestea o depun pentru a crea vizibilitate pentru membrii lor și pentru a-i susţine să se dezvolte, ȋnsă, ne-am confruntat cu situaţii ȋn care viziunea noastră a fost diferită de cea a majorităţii, iar mesajul transmis nu ne-a reprezentat. În acest context, am decis să comunic faptul că orice informaţie despre Alexandrion Group, prezentată ȋn spaţiul public, este validă și corectă numai dacă este transmisă personal de mine sau de către persoanele mandatate de mine. Prin urmare, ȋi rog pe toţi cei care au ȋntrebări cu privire la diverse aspect care ţin de activitatea grupului nostru, să ni le adreseze direct și să ia ȋn considerare numai declaraţiile făcute de către reprezentanţii Alexandrion Group desemnaţi ȋn acest sens.

Subliniez faptul că Alexandrion Group nu este reprezentat de nicio asociaţie de producători sau distribuitori de băuturi spirtoase sau vinuri. Este important să ȋnţelegem și faptul că nicio asociaţie nu reprezintă toţi producătorii și distribuitorii din piaţă, ci doar pe membrii săi.

Zilele acestea a apărut ȋn spaţiul public un mesaj transmis de către o asociaţie a producătorilor și importatorilor de băuturi spirtoase din România, care propunea Guvernului amânarea actualizării accizei la alcool și băuturi alcoolice cu inflaţia anuală, până la 1 ianuarie 2024. În 2021 conform datelor oficiale prezentate ȋn presă bugetul de stat a ȋnregistrat venituri de 850 milioane RON din acciza plătită la nivelul ȋntregii pieţe de băuturi spirtoase. Alexandrion Group a contribuit cu 125,685,293 RON la această sumă, ceea ce reprezintă aproximativ 15%.

Problema principală cu care se confruntă piaţa de băuturi alcoolice nu este creșterea accizei, ci faptul că legislaţia pentru industria băuturilor alcoolice nu este actualizată și ar trebui să fie ȋmbunătăţită pentru a proteja sectorul de business. Piaţa din România este inundată de băuturi alcoolice cu timbre fals, care provin din ţările vecine, pentru ca nu există un sistem de control eficient la graniţele României.

Statul trebuie sa dea o directie corecta sectorului de bauturi alcoolice. Avem nevoie de legi care să descurajeze achiziţionarea de băuturi alcoolice contrafăcute, care ne pun sănătatea ȋn pericol, subminează legitimitatea afacerilor ȋn domeniu, derulate de companii internaţionale autorizate, pun job-uri ȋn pericol şi duc la pierderi financiare imense ȋn veniturile statului provenite din taxe şi impozite aplicate producătorilor de băuturi alcoolice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *