Cum pot face cea mai buna ciulama de pui cu retete traditionale?

Pentru a prepara cea mai buna ciulama de pui este necesar sa ai un pui de casa asa cum este cel de la La Provincia, care iti ofera o aroma savuroasa pentru toare preparatele in care il incluzi. Iti prezentam o reteta absolut delicioasa de ciulama de pui ca la mama acasa.

Ciulama de pui – ingrediente:

  • O punga de copanele de pui;
  • 500 ml supa;
  • Un morcov;
  • O ceapa;
  • Un sfert de telina;
  • 50 g faina;
  • 150 ml smantana;
  • Piper;
  • Sare;
  • 1 legatura de patrunjel.

Ciulama – mod de preparare

Pentru a prepara ciulamaua ai nevoie de mai putin de o ora pentru ca reteta sa fie gata. Vei avea o ciulama delicioasa de pui ideala pentru orice ocazie, indiferent daca este vorba despre pranz sau cina. Tot ce trebuie sa faci este fierbi 5 companele de pui in apa astfel incat sa iti ramana 500 ml de supa de pui. Lasa totul la scurs si la racit.

Ulterior poti trece la prepararea legumelor. Curata morcovul, ceapa si pastarnacul si toaca-le cat mai marunt. Adauga legumele pentru 5 minute in cratita dupa ce ai scos carnea. Toaca marunt patrunjelul si lasa-l deoparte. Completeaza totul cu sare si cu piper. Pune supa de pui care a ramas intr-un castron mare si adauga faina. Amesteca totul bine pana cand sosul se omogenizeaza, adica aproximativ 5 minute. Totul trebuie pus intr-o cratita cu capac pe aragaz la flacara mica si va fi nevoie s aamesteci continuu pana cand acest sos se ingroasa.

Pentru a finaliza ciulamaua de pui traditionala este nevoie sa completezi totul cu 150 ml de smantana si sa amesteci in continuare. Completeaza si cu sare si lasa totul pe foc amestecand inca un minut. Pune si patrunjelul peste ciulama si reteta este gata.

Reteta de ciulama de pui isi va pastra popularitatea ori de cate ori este transmisa din generatie in generatie. In momentul in care o pui pe masa vei simti cu siguranta ca familia ta iti apreciaza talentul culinar pentru toate preparatele dar mai ales pentru ciulama.

O alta metoda de a prepara reteta implica si utilizarea uleiului: se calesc ceapa, usturoiul si ciupercile, se adauga faina si ulterior poti completa cu smantana. Totusi iti recomandam sa folosesti reteta de mai sus pentru a obtine un preparat dietetic si savuros, fara ulei.

Poti consuma aceasta ciulama cu mamaliga, cu cartofi la cuoptor, cu salata verde si cu salata de varza acra. Atunci cand utilizezi puiul La Provincia, cu siguranta vei obtine cel mai savuros gust posibil si totodata vei avea numeroase avantaje nutritionale datorita puiului crescut prin metode traditionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *