Tigla metalica pentru acoperis

Tiglele metalice sunt un tip de acoperire populara pentru acoperis, din otel zincat. Acest tip de tigla metalica are un aspect estetic care imita relieful unei tigle ceramice clasice, dar cantareste mult mai usor, rezista la sarcini mecanice mari si are, de asemenea, o rezistenta ridicata la umiditatea atmosferica. Datorita acestor calitati ale acestui invelis practic, este utilizata pe scara larga in constructia spatiilor de cazare private. Prin urmare, multi dezvoltatori sunt ingrijorati de problema alegerii unui acoperis metalic si al tipului de tabla acoperis, astfel incat acesta sa dureze mai mult. In acest articol vom discuta despre cerintele pentru calitatea acestui material pentru acoperisuri si criteriile care trebuie luate in considerare la alegerea acestuia.

Structura foilor

Tipuri  diferite de tigle metalice sunt utilizate in mod activ pe dispozitivul acoperisului pentru case private, case de tara si case cu terase joase. Pretul rezonabil, durabilitatea si caracteristicile tehnice excelente disting acest material de cel invechit (ardezie, material pentru acoperisuri, tigle ceramice). Tigla metalica este din otel zincat la rece si, de regula, are o structura multistrat cu urmatoarea tipologie:

-Baza de otel de inalta calitate. Golurile pentru fabricarea acestui material au o grosime de 0,45-0,9 mm, iar grosimea materialului finit depinde de dimensiunea foii. Indicatorul optim este 0,5-0,6 mm, care ofera capacelor o rezistenta mecanica suficienta si o capacitate de incarcare.

-Acoperire cu zinc. Invelisul de zinc, care creste proprietatile anticorozive ale materialului, se aplica pe suprafata panglicii de otel. Consumul optim de metal al stratului de zinc este de 275 g / m2.

– Primer. Foile de acoperire din metal sunt acoperite pe ambele parti pentru a imbunatati aderenta inainte de acoperirea cu polimeri sau vopsele.

– Acoperire decorativa. Partea frontala a tiglei este acoperita de un strat decorativ pe baza de polimeri. Toate tipurile de acoperiri decorative pentru material cresc gradul de protectie impotriva umiditatii sau a deteriorarii mecanice si confera culoarea dorita.

– Lac. Pe partea inferioara a foii de material se aplica un lac protector, care previne coroziunea.

Structura foii 

Este important! Caracteristicile tehnice ale materialului au un impact semnificativ asupra costului materialului pentru acoperis. Atunci cand decideti ce tigla metalica este cea mai buna, acordati atentie conformitatii produsului la standardele cerute.

Astfel de tigla puteti gasi la firma vreautiglametalica.ro. Aici aveti cel mai bun pret tigla metalica de pe piata la ora actuala. Pe site sunt disponibile mai multe tipuri de tigla, in functie de preferintele fiecaruia.

Tipuri de nivel superior

 

Pretul si caracteristicile tehnice ale tiglelor metalice depind de tipul stratului decorativ aplicat in timpul productiei. Anterior, vopselele erau folosite pentru a picta acest material pentru acoperisuri, dar au o rezistenta scazuta la razele UV, temperaturi extreme si o durata scurta. Acum se aplica o acoperire polimerica mai rezistenta si estetica pe partea din fata a tiglelor. Pentru a face acest lucru, sunt utilizati urmatoarele tipuri de polimeri:

-Poliester. Acest polimer are o toleranta ridicata la ultraviolete, rezistenta la temperaturi extreme, excelente proprietati anticorozive. Cu acesta, este posibila obtinerea unui finisaj lucios si mat, potrivit pentru utilizarea in toate zonele climatice.

-Poliuretanica. Acoperirea ppoliuretanica se caracterizeaza prin rezistenta mare si durabilitate. Atunci cand tigla metalica acoperita cu acest polimer este indoita, nu se formeaza micro-fisuri, ceea ce creste durata de viata a acoperisului.

-Plastisol. Caracteristicile de performanta ale acoperirii plastisolului sunt mai mult decorative. Datorita continutului ridicat de plastifiant, acesta poate fi gofrat, ceea ce imbunatateste stabilitatea culorilor si durabilitatea acoperisului.

-PVDF. Cu acest polimer se obtine o tigla metalica cu o acoperire metalica. Este atat de rezistent la factorii de mediu adversi, incat este utilizat si in cladirile industriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *