Ai nevoie de o curea trapezoidala? Ci.ro iti ofera cea mai buna solutie pentru nevoile tale

Curelele de transmisie trapezoidale sunt utilizate cu preponderenta in domenii precum: masini unelte, masini agricole, uz casnic,industria constructoare de masini si multe altele.

Transmisiile care au la baza functionarea pe baza curelei trapezoidale sunt acele transmisii mecanice ce realizeaza transmiterea miscarii de rotatie si a sarcinii de la roata motoare la o alta roata sau la mai multe roti ce sunt conduse cu ajutorul unui element flexibil, adica aceasta curea de transmisie.

O curea trapezoidala are aceasta denumire tocmai prin faptul ca are in sectiune transversala forma unui trapez isoscel fiind formata din mai multe zone. De exemplu zona de rezistenta care poate fi realizata din tesatura de bumbac, cablu sau snur, elementul de rezistenta fiind ivelit intr-o masa de cauciuc sintetic, aceasta cuprinzand zona de compresiune si zona de intindere.

Transmiterea sarcinii se realizeaza prin intermediul frecarii ce ia nastere intre suprafata de contact a curelei si roata in cazul transmisiilor cu alunecare, adica si in cazul curelei trapezoidale, ori prin contactul direct dintre dintii curelei si cei ai rotii precum in cazul transmisiilor fara alunecare. Cureaua trapezoidala prezinta avantaje, in special, la transmisii cu distante mici intre axe si cu rapoarte mari de transmitere.

Astfel de curele trapezoidale pot fi achizitionate de pe site-ul celor de la Ci.ro, magazin online specializat in diverse produse si echipamente industriale. Aici veti gasi curele de cea mai buna caliate dar si de diverse tipuri si dimensiuni precum cele ce urmeaza:

  • curele trapezoidale tip Z – baza mare trapez 10mm – inaltime trapez 6mm
  • curele trapezoidale tip A – baza mare trapez 13mm – inaltime trapez 8mm
  • curele trapezoidale tip B – baza mare trapez 17mm – inaltime trapez 11mm
  • curele trapezoidale tip C – baza mare trapez 22mm – inaltime trapez 14mm
  • curele trapezoidale tip D – baza mare trapez 32mm – inaltime trapez 20mm
  • curele trapezoidale tip E – baza mare trapez 40mm – inaltime trapez 25mm

Aceste tipuri de curele prin alunecare, au si foarte multe avantaje. Se moneaza si se intretin extrem de usor, nu fac zgomot, socurile si vibratiile sunt amortizate, cosurile de fabrictie sunt reduse deci si costurile de achizitie la fel, o singura cura poate fi utilizata si pe mai multi arbori simultan si asigura o protecti foarte buna impotriva suprasarcinilor.

Daca sunteti in cautarea acestor tipuri de curele, va invit sa accesati site-ul celor de la Ci.ro si cu siguranta aici veti gasi exact ceea ce aveti nevoie, la un pret foarte accesibil in special din punctul de vedere al raportului pret/calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *