Acțiune caritabilă în favoarea familiilor sărace din satul Nuntași, județul Constanța

Asociația United Hands România a desfășurat în week-end-ul precedent o acțiune caritabilă în satul Nuntași din județul Constanța, acolo unde a distribuit îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării și alimente de bază familiilor nevoiașe. Zeci de familii au venit special la locul de întâlnire, cu copiii lor, pentru a-și alege lucrurile de care chiar au nevoie cu adevărat. Este a doua astfel de acțiune în satul Nuntași în decurs de două luni, prima desfășurându-se în luna iulie.

Asociația United Hands România a ales din nou metoda cea mai eficientă în astfel de situații: a sortat o mulțime de lucruri din donații și le-a expus ca la un magazin, iar beneficiarii au putut să aleagă exact lucrurile de care aveau nevoie, în mărimile dorite, cu caracteristice dorite. Astfel, nimic nu se irosește și totul merge „la țintă”.

Copii care se confruntă cu sărăcia și care au un orizont de posibilități extrem de redus au avut astfel șansa de a primi nu doar haine și încălțăminte, ci și jucării și jocuri care le-au adus mare bucurie.

„În familiile sărace, din păcate de cele mai multe ori părinții abia reușesc să satisfacă la limită nevoile primare, astfel că jocurile – parte importantă a copilăriei – sunt considerate un lux, un moft poate. Copiii au primit și dulciuri și alte mici surprize. Am întâlnit inclusiv situații în care copii de 7-8 ani au venit că „reprezentanți ai familiei” pentru a ridica lucrurile, căci părinții lor erau la muncile câmpului sau aveau altă treabă în gospodărie. În astfel de situații, i-am ajutat pe micuți să ducă acasă hainele, pantofii, jucăriile și alimentele primite”, explică reprezentanții Asociației United Hands România.

Activitatea a fost posibilă cu ajutorul donatorilor (persoane fizice), dar și a sponsorilor: Orion Logistics SRL, Euxin Marine Design, Baschet Club Athletic Constanța. Compania Metropolitan a asigurat transportul produselor și al voluntarilor. Demn de menționat este că acțiunea din această vară a inclus, prin campania Mână cu Mână, și implicarea a cinci copii adolescenți de la Centrul de Plasament Antonio din Constanța. La dorința acestora, ei au participat în calitate de voluntari, făcând fapte bune și observând ce înseamnă să fii de cealaltă parte a situației (în condițiile în care ei sunt de obicei beneficiarii acțiunilor sociale).

Având misiunea asumată de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru cei aflaţi în suferinţă sau care se află în diverse situaţii de risc, Asociaţia United Hands România sprijină toate persoanele ce au nevoie de ajutor, indiferent de rasă, religie, naţionalitate sau poziţie socială. United Hands colaborează cu persoane şi organizaţii din toate mediile culturale şi etnice, fiind una dintre organizaţiile non-guvernamentale ce a reuşit să aibă continuitate în proiecte realizate în Constanţa şi în zona Dobrogea în ultimii 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *