Tipuri de aparate de aer conditionat (P)

De curand mi-am achizitionat cateva aparate de aer conditionat pentru intreaga casa, le-am achizitionat de la Climatico care mi-au oferit suport tehnic si consiliere privind alegerea lor si livrare rapida pana la domiciliu, plus montaj autorizat. Lucru care mi s-a parut extraordinar si neobisnuit, pentru ca pe langa faptul ca nu stiam nimic despre sistemele de aer conditionat nu ma asteptam sa ma ajute cineva sa alege aparatele fix asa cum trebuie.

Asa ca daca eu am beneficiat de acest ajutor, de ce sa nu beneficiati si voi pentru ca vreau sa spun si voua ce am aflat eu zilele aste ca sa va fie usor si voua in cazul in care doriti sa va achizitionati unul sau mai multe aparate de aer conditionat.

Exista doua tipuri de sisteme de aer conditionat: sisteme de tip Split si sisteme de tip Multi – Split. Tipul Split este cel mai intalnit, acesta este format dintr-o singura unitate interioara si o singura unitate exterioara. Sistemul Split este alcatuit din o singura unitate exterioara si mai multe unitati interioare. Acest tip are avantaje si dezavantaje, principalele avantaje este ca economisiti mai mult spatiu si puteti raci mai multe incaperi printr-un singur sistem, dezavantajul este ca nu este mai ieftin decat sistemul tip Split, ci mai scump.

Fiecare aparat de aer conditionat trebuie sa se adapteze spatiului in care functioneaza in functie de suprafata. Spre exeplu pentru o suprafata cuprinsa intre 20 – 25 de metri patrati este recomandat sa cumparati un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 9000 BTU. Pentru o suprafata de 25 – 35 mp – un sistem de 12.000 BTU, pentru o suprafata cuprinsa intre 40 si 50 mp unul de 18.000 BTU, iar pentru suprafetele mari cuprinse intre 60 si 70 mp este recomandat sa folositi un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 24.000 BTU.

Sper ca aceste informatii sa fie folositoare si pentru voi si sa va ajute sa cumparati un aparat de aer conditionat perfect pentru nevoile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *