Frica celor mici de medicul stomatolog

Nu este un lucru neobisnuit faptul ca celor mici le este frica de medicul dentist. Frica aceasta nu apare in momentul in care cel mic se naste, ci este una pe care o dobandeste pe parcurs. Ca parinti, trebuie sa fiti foarte atenti la ceea ce-i spuneti celui mic, astfel incat sa nu-i fie frica de un cabinet de stomatologie. Copilul trebuie familiarizat inca de mic cu ceea ce inseamna igiena orala, de aceea va trebui sa-l invatati cum sa se spele pe dinti. Un alt lucru ce trebuie adus in atentia celui mic este importanta unor dinti curati si sanatosi, iar in cazul in care vor aparea probleme, trebuie sa-l familiarizati cu ideea ca medicii dentisti il vor ajuta. Nu amenintati niciodata copilul cu mersul la dentist, pentru ca acest lucru ii va crea o fobie fata de cabinetele de stomatologie, iar cand va fi vremea sa mearga, se va plange ca nu va vrea.

Pentru a-l ajuta sa treaca peste frica de dentist, il puteti duce din cand in cand pentru niste controale. El se va obisnui cu ideea ca nu se va intampla ceva atat de groaznic pe cat crede el. Obisnuind copilul cu vizitele la medicul dentist, inca de la o varsta frageda, totul va fi mult mai simplu. Un aparat dentar destinat celui mic este un lucru pe care orice pariunte trebuie sa-l aiba in vedere, mai ales in cazul in care copilul se confrunta cu probleme dentare. Este mult mai bine ca sa se puna acest aparat dentar de la o varsta frageda pentru ca dintii se indreapta mult mai usor la aceasta varsta. Un medic stomatolog va va putea propune chiar si un detartraj pentru cel mic. Se va indeparta eficient placa bacteriana dar si tartrul astfel incat, cel mic, sa nu se confrunte cu probleme in timp.

Cris Smile va pune la dispozitie numeroase servicii stomatologice de calitate. Ei sunt profesionisti desavarsiti si lucreaza atat cu adultii, cat si cu cei mici. Acestia stiu ca in cazul copiilor, este nevoie de o atentie si o rabdare sporita, de aceea ar fi o idee buna sa alegeti aceasta clinica profesionista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *