Amenajarile interioare – sfaturi utile pentru acasa

Cand vrei sa iti renovezi locuinta, sa schimbi aspectul general si sa dai un „refresh”, este bine sa acorzi atentie tuturor detaliilor. In primul rand, chiar daca alegerile le faci pe cont propriu (adica fara un specialist in design interior), este bine ca implementarea sa o faci cu specialisti adevarati (mesteri autorizati, cu experienta, care lucreaza legal si garanteaza calitatea lucrarii).

Alegerile trebuie facute fara graba. Materialele vor fi cumparate din magazine offline sau chiar online, conteaza insa doar faptul ca magazinele respective sa fie unele serioase, cu brand, cunocute in domeniu. De la parchet si pana la gresie sau faianta, totul trebuie sa tina cont de propriile preferinte de design, dar si de diverse elemente tehnice (de exemplu, anumite tipuri de materiale sunt recomandate pentru anumite zone, in functie de temperaturi, umiditate, trafic etc.).

Se pot alege si solutii deosebite la nivel estetic, foarte practice in acelasi timp, asa cum sunt modelele de mozaic de marmura, disponibile inclusiv in e-commerce, cu livrare la adresa dorita, oriunde in Romania. Tot la capitolul mozaic merita amintite si tipurile de mozaic din piatra. Toate sunt extrem de elegante si vor aduce in locuinta acel efect de „wow” atat de dorit de catre cei ce isi propun sa implementeze un design modern.

Gamele de finisaje interioare disponibile in prezent in magazine sunt extrem de vaste, deci este putin probabil sa nu gasesti cel putin cateva modele care sa iti placa foarte mult. Pentru inspiratie, pot fi vizitate si magazinele de tip do-it-yourself sau showroom-uri ale unor producatori / distribuitori. O resursa majora este insa internetul. Aici se gasesc numeroase idei, fotografii, sfaturi.

Online-ul nu trebuie sa lipseasca din orice proiect de amenajare, caci este o resursa gratuita, la indemana. Trebuie doar sa acorzi atentie detaliilor, sa stii sa filtrezi informatia pe care o gasesti. La nevoie, poti interactiona si pe unele forumuri de specialitate sau grupuri de pe retele de socializare. Nu a fost niciodata mai simplu sa ai acces la atat de multa informatie, atat de usor! Exista desigur si reviste (print) de specialitate, cu multe sfaturi in design interior, dar mai nou internetul castiga cu siguranta „lupta” in ceea ce priveste varietatea, diversitatea ideilor oferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *