Panourile solare – alegere buna pentru mediu, dar si pentru bugetul personal

Cand alegem solutii de energie regenerabila, in primul rand ajutam mediul inconjurator, evitand poluarea – o problema majora a societatii moderne, care este de asteptat sa se accentueze si mai mult in viitor, daca masurile de protectie a mediului nu vor deveni mai ferme. In acelasi timp insa, anumite solutii de energie regenerabila pot aduce beneficii si in planul bugetului personal al celor care le implementeaza.

Este cazul panourilor solare, un subiect de tot mai mare interes si in Romania. Pe motoarele de cautare se pot observa tot mai des cautari de genul casa verde, panouri fotovoltaice, panouri solare la preturi ieftine etc. Romanii sunt tentati de a alege astfel de variante in special pentru producerea de energie electrica pentru iluminat, dar si pentru producerea de apa calda menajera.

In functie de echipamentele alese, practic intreaga casa poate functiona, din punct de vedere electric, exclusiv pe baza energiei produse de panourile solare. Pentru o eficienta maxima, anumite elemente sunt insa recomandate si in ceea ce priveste managementul consumului – de exemplu utilizarea de becuri LED, cumpararea de electrocasnice din clase A+ sau chiar mai bune, izolarea termica a locuintei.

Alegerea echipamentelor nu este simpla, este indicat ca acest lucru sa fie realizat alaturi de specialisti, solicitandu-se consultanta gratuita de la firmele de specialitate ce comercializeaza respectivele produse. Chiar si online se pot gasi panouri solare fotovoltaice (monocristaline si policristaline), kit-uri fotovoltaice (pachete complete, sisteme de mici dimensiuni), accesorii, sisteme de montaj si multe altele. Exista chiar si o gama larga de boilere de diverse tipuri, toate utilizand in mod activ energia regenerabila.

Un astfel de magazin online cu solutii complete este panourisolare365.ro. „Instalatiile noastre solare functioneaza pe toata durata anului, indiferent de cat de scazute sunt temperaturile in timpul iernii, captand inclusiv radiatiile infrarosii si radiatia difuza. Produsele nu polueaza si nu prezinta pericol, sunt stabile si robuste in functionare, iar utilizarea lor va duce la economii substantiale si va proteja mediul”, se mentioneaza pe website-ul mai sus mentionat.

Gama de produse include panouri solare plane, panouri solare fabricatie 100% Germania cu tuburi vidate, instalatii solare complete, automatizari solare, regulatoare solare, boilere solare, boilere bivalente (cu doua serpentine ), vase de expansiune, tevi flexibile izolate pentru instalatii solare, pompe de caldura, fitinguri si armaturi de calitate, precum si alte articole ce pot fi descoperite in magazinul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *