Alege bine sa faci bine – si in 2017

La fel ca in 2016, anul 2017 este prilej de a face bine… de cate ori avem ocazia. Cei care trebuie sa depuna in acest an declaratia 200 la ANAF au ocazia perfecta de a face o fapta buna absolut fara costuri! Completarea si depunerea formularului 200 la organul fiscal este o obligatie legala pentru anumite categorii de persoane – cei cu venituri din afara salariilor, de exemplu din investitii pe bursa (tranzactii de actiuni), jocuri de noroc online, inchirierea de apartamente si alte proprietati, diverse alte activitati independente.

Cand iti indeplinesti practic aceasta obligatie, ai posibilitatea de a completa si datele unui ONG catre care statul roman sa redirectioneze 2% din impozitul tau pe venit. Toata „operatiunea” se face fara costuri suplimentare pentru tine si fara nicio procedura suplimentara! Asadar… de ce nu? Dar si mai bine, de ce da: pentru ca acorzi sprijin unui ONG care cel mai probabil va folosi acei bani pentru a „rezolva” diverse probleme din societate – sociale, de mediu, de educatie etc.

Evident, poate ca nu vorbim de rezolvari miraculoase, insa cu siguranta eficienta multor actiuni din mediul ONG se vede usor in societate. Realitatea este ca Fundatiile si Asociatiile care actioneaza in mod onest reusesc sa faca extrem de multe lucruri, in ciuda finantarii foarte reduse. In acest timp, statul „se pricepe” foarte bine sa iroseasca bani in multe feluri… si este de ajuns sa citim stirile din mass-media.

Puteti gasi aici declaratia 200 deja completata cu datele unui ONG si anume datele Fundatiei Refresh. Pe www.fundatia.eu gasiti informatii despre acest ONG si despre activitatea sa. Daca doriti sa le sustineti viitoarele actiuni sociale, puteti descarca formularul 200 de pe website-ul lor si sa completati mai departe doar datele personale, inainte de a depune declaratia la ANAF.

„Si tu poti ajuta astfel de persoane prin intermediul fundatiei noastre. Printr-un gest simplu, asa cum este completarea unui formular, puteti ajuta foarte mult. Acest gest nu va costa nimic, sunt bani care oricum se duceau la bugetul statului. Cum puteti face asta? Descarcati formularul potrivit”, se mentioneaza pe fundatia.eu. Acolo se poate gasi si declaratia 230, care se depune optional de catre persoanele care doresc sa redirectioneze (tot fara costuri) si 2% din impozitul din salarii (impozit deja retinut la sursa, deci in acest caz nu mai urmeaza nicio plata dupa depunerea declaratiei, procedura foarte simpla).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *