Alege cu atentie locul de munca, dar si metoda de recrutare

In mediul privat, piata de locuri de munca este foarte vasta, mai ales in marile orase, in mai toate domeniile de activitate. In functie de ceea ce iti doresti sa faci si de modul in care vrei sa avanseze cariera ta, trebuie sa acorzi mare atentie tuturor detaliilor atunci cand alegi sa aplici pentru anumite locuri de munca.

Pana la urma, a-ti depune CV-ul nu este neaparat egal cu a semna contractul de munca. Pur si simplu iti arati interesul, iar mai departe poti discuta in cadrul unui interviu despre toate aspectele, poti pune intrebari si poti avea chiar solicitari, daca statutul tau profesional iti permite.

Oricand, daca nu esti multumit de un loc de munca, esti liber (intr-un anumit termen legal) sa renunti. Este totusi indicat sa acorzi atentie inainte de a alege un job, pentru a nu pierde timp inutil si pentru a nu arata in CV, indirect, ca ai probleme de adaptare in munca (asa pot interpreta angajatorii un traseu personal cu multe schimbari).

Cand alegi locuri de munca, este bine sa te gandesti la ceea ce vrei sa faci, cum iti vezi viitorul apropiat, dar si mai indepartat. Te poti gandi in primul rand la partea financiara sau poti face un compromis in acest sens si sa accepti mai degraba un post intr-o companie unde ai sanse de evolutie profesionala, daca nu poti imbina din start cele doua optiuni. Conteaza si timpul pe care doresti sa-l aloci, daca accepti un job unde este posibil sa lucrezi peste program sau de acasa ori daca preferi ceva simplu si clar, pentru a avea cat mai mult timp liber, eventual in familie.

Atentie si la locul de unde iti selectezi ofertele de munca. Este indicat sa colaborezi doar cu agentii de recrutare care au o carte de vizita impecabila si suficienta experienta in domeniu. Cel mai simplu este sa aplici online, pe website-uri de recrutare unde gasesti locuri de munca in Braila, Constanta, Bucuresti, Timisoara, Brasov… practic in orice localitate te-ar interesa. Mai departe, cand ajungi la interviu, acorda din nou atentie tuturor detaliilor, pentru a evita companii lipsite de onestite sau chiar tentative de inselaciune (exista online numeroase cazuri de acest gen in domeniul HR, cu false oferte de joburi).

Pont AlegeBine.com: Daca ai posibilitatea, alege joburi propuse de companii mari, eventual chiar corporatii. Acolo vei fi tratat cu mai mult respect (cel putin teoretic), ai mai multe sanse de avansare rapida in cariera si diverse beneficii, dincolo de salariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *