Terapie la psiholog – pentru cuplu, familie, parinti, copii, adolescenti, adulti

Indiferent de varsta si de statut social, orice persoana poate avea nevoie de terapie la psiholog – individual sau impreuna cu alte persoane (de exemplu in cuplu sau in familie). Problemele legate de minte si suflet sunt adesea ignorate, considerate banale, trecatoare, capabile sa se vindece de la sine. In realitate, astfel de probleme ignorate se pot aprofunda si pot ajunge sa influenteze negativ, pe termen lung, idividul in diverse relatii – personale si profesionale.

„Familiile se confrunta deseori cu probleme unice, motiv pentru care acestea apeleaza la ajutor specializat pentru a putea face fata cu succes provocarilor familiale”, se precizeaza pe camelia-dracsineanu.ro, website-ul unui psiholog bun in Bucuresti. Aici pot fi gasite informatii si despre terapia pentru copii si despre terapia individuala.

Iata principalele beneficii ale serviciilor psihologice oferite copiilor: cresterea increderii de sine, dezvoltarea unei personalitati potrivite, imbunatatire a performantelor scolare, intelegere a sentimentelor si emotiilor specifice varstei. Personalitatea umana are nevoie de echilibru, iar cand acest echilibru este in pericol, terapia la psiholog se impune in cel mai scurt timp.

A nu se confunda psihologul cu psihiatrul – cel de-al doilea se ocupa de boli, in timp ce primul ofera terapie prin suport, prin diverse tehnici, fara a fi implicate medicamente in mod curent. In statele dezvoltate, consultarea unui psiholog este ceva banal, atat pentru copii, cat si pentru adulti – mai ales in zona de terapie si psihoterapie de cuplu.

Terapia poate ajuta copii in diferite situatii, spre exemplu temeri si fobii specifice varstei, timiditate excesiva, probleme si performante scolare scazute, agresivitate excesiva, probleme de comunicare, hiperactivitate sau, din contra, hipoactivitate. Cand apar situatii stresante legate de situatia familiala (de exemplu divort sau deces), terapia este indicata urgent, pentru ca efectele respectivelor evenimente sa fie tinute sub control.

„Cercetatorii au dovedit in mod stiintific faptul ca bazele personalitatii si ale comportamentului uman sunt puse inca din perioada copilariei, iar acest lucru ar trebui sa fie inteles de fiecare parinte in parte pentru ca numai asa copilul va avea parte de cea mai mare atentie si va putea sa se dezvolte armonios . Numai urmarind cu atentie comportamentul copilului, vor putea fi imediat observate primele semne ale unor probleme cu care cei mici s-ar putea confrunta. Nu lasati problemele sa se amplifice”, se mai precizeaza pe website-ul amintit mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *