Alege bine produsele si serviciile pentru animalele de companie

A detine un animal de companie implica multa responsabilitate. La fel ca in cazul unui copil mic, trebuie sa iei o multime de decizii pentru el, alegand ceea ce este bine, nu neaparat ceea ce isi doreste acesta. Astfel, incepand de la hrana si pana la accesorii, trebuie sa te informezi si sa stii ce este recomandat pentru cainele sau pisica ta (sau pentru orice alt animal de companie).

Din fericire, pet-shop-urile si chiar si hipermarketurile ofera astazi o multitudine de produse pentru animale. Atentie insa la alegeri. In unele cazuri, este recomandata solicitarea sfaturilor unui medic veterinar. Atentie si la marketingul fals – nu orice produs frumos ambalat isi merita banii, iar unele pot sa nu fie benefice pentru sanatatea animalului tau, mai ales daca exista anumite situatii particulare.

Animalele care petrec mult timp indoor au nevoie de anumite tipuri de hrana. Este si cazul puilor, al animalelor sterilizate plus diverse alte cazuri speciale. Asadar, sfatul medicului veterinar este mai mult decat recomandat. Oricum, la fel ca in cazul oricaror altor cumparaturi, nu uita un lucru foarte important: citeste cu atentie etichetele! Poti folosi de asemenea mediul online, care ofera acces la diverse informatii, dincolo de cele ale producatorilor. Evident, informatia trebuie filtrata.

Mediul online este de ajutor si in alegerea unor furnizori de servicii. Aici, recenziile altor persoane (inclusiv pe retele de socializare) pot fi de mare utilitate. Daca un medic veterinar sau un salon de cosmetica pentru caini are numeroase recomandari, cel mai probabil va fi o alegere buna.

Mare atentie si in cazul alegerii altor firme care ofera servicii pentru animale si pentru posesorii de animale. Exista pana si pensiuni speciale pentru caini / pisici sau companii care asigura transport international de animale de companie, asa cum este www.transport-animale.net. Firma ce detine acest website ofera transport in tari precum Ungaria, Franta, Austria, Anglia, Germania, Belgia sau Olanda si, conform website-ului propriu si a paginilor de pe retelelor de socializare, are sediul in Bucuresti si a acumulat de-a lungul timpului experienta relevanta in domeniu. Mai trebuie mentionat faptul ca aceasta companie are autorizare veterinara pentru transportul special al animalelor vii, primita de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Informarea atenta este mereu importanta, inclusiv atunci cand este vorba despre alegerile pe care le facem pentru animalele de companie. Alegerile gresite se vor reflecta tot asupra noastra, prin costuri mai mari de rezolvare a problemelor rezultate si – mai rau – prin suferinta pe care o pot resimti animalele de companie.

Decizii inspirate, alegeri bune va dorim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *